Edit

O nama

Sanitetski prevoz pokretnih, teško pokretnih i nepokretnih pacijenata u u zemlji i inostranstvu, 365 dana u godini!

Kontakt

 Korisne informacije

Novi klinički centar u Beogradu

  • Početna
  • -
  • Uncategorized
  • -
  • Novi klinički centar u Beogradu
Novi klinički centar u Beogradu

Najveća i najsavremenije opremljena zdravstvena ustanova – nova kula Kliničkog centra Srbije, ima 12 spratova i ukupno 825 bolničkih kreveta: 231 krevet biće na jedinici intenzivne nege, 547 kreveta na jedinici poluintenzivnog lečenja i 47 kreveta u bolnici za dnevno lečenje.

U novu kulu KCS, površine 86.000 kvadratnih metara, uloženo je 260 miliona evra, a očekuje se da će za sedam dana primiti i prve pacijente.

Direktor Urgentnog centra dr Marko Ercegovac rekao je da će sada biti mnogo lakše da se zbrinjavaju sve teške traume, budući da su u staroj zgradi Urgentnog centra bila dva mesta kompletno opremljena za takve slučajeve, a sada ih je ovde 24.

„Danas je za zaposlene u Kliničkom centru Srbije istorijski dan, jer se posle više od pola veka otvara novi KCS“, poručio je direktor te zdravstvene ustanove dr Milika Ašanin.

Ašanin je izrazio zahvalnost i zadovoljstvo jer je, kako kaže, novi KCS jedna od najvećih i najmodernijih bolnica, ne samo u Srbiji i regionu već i mnogo šire, u Evropi.

„Danas je za nas veliki dan, istorijski, praznik. Danas smo preuzeli objekat sa ogromnim bolničkim kapacitetima, sa najsavremenijom opremom. Imaćemo tri magnetne rezonance, šest skenera, 12 rendgen aparata, ali i opremu kakvu niko u regionu nema“, poručio je dr Ašanin.

On je naveo da su to neverovatne promene, te da novi Klinički centar ne može da se poredi ni sa čim.

„Bolnica je napravljena po meri naših pacijenata, koji će imati komfor bolji nego što je bio u celokupnom srpskom zdravstvu“, rekao je dr Ašanin, dodajući da KCS ima i 244 dvokrevetne sobe, koje su opremljene najmodernijom opremom za praćenje stanja pacijenata.

Tekst preuzet sa https://www.rts.rs/

Ukoliko vam je potreban sanitetski prevoz pacijenata do kliničkog centra, pozovite nas u bilo koje doba dana 069 194 0 011.

Leave a Reply